Министерството на финансите на САЩ ще анализира твърденията срещу Кристалина Георгиева и

...
Министерството на финансите на САЩ ще анализира твърденията срещу Кристалина Георгиева и
Коментари Харесай

Министерството на финансите на САЩ ще разгледа сигнала за Кристалина Георгиева |

Министерството на финансите на Съединени американски щати ще анализира твърденията против Кристалина Георгиева и ще изготви личен отчет по случая, съобщи Ройтерс. 

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева попадна във фокуса на скандал от времето, когато бе отпред на  Според оповестена вчера информация от Световната банка Кристалина Георгиева е оказвала напън да бъде нараснала позицията на Китай в класацията на международните стопански системи Doing Buisness. Банката цитира данни от инспекция на адвокатската адвокатска фирма WilmerHale, ангажирана от етичната комисия към Изпълнителния ръб. Според отчета Китай е трябвало да бъде със седем места по-назад –  на 85-о място, а не на 78-о. 

В отчета е посочено още, че натискът е пристигнал в миг, когато управлението на Световната банка е водило чувствителни проговори за увеличението на капитала на институцията и е било изправено пред разочарованието на Китай поради по-нисък от упования резултат. В същото време през 2018 година Световната банка усилва капитала си с 13 млр. $, а акционерният дял на Китай нараства до 6,01% от 4,68%. 

Георгиева отхвърли " сходни констатации ".

Намесата на министерството на финансите на Съединени американски щати може да се окаже основна за МВФ, защото Вашингтон има право да постанова несъгласие върху решенията на институцията. 

В отчета се показва, че натискът за повишение на класирането на Китай е бил в миг, когато управлението на банката било „ погълнато от чувствителни договаряния “ за огромно нарастване на капитала, и разочарованието на Китай от по-ниския от упования резултат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР